Opret opskrift
 
Online brugere
135

Ærtepure

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Tilbehør | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 20.215

Lækkert og flot tilbehør til specielt fisk, men går også fint til ovnbagte kartoffelbåde eller steaks.

Kog ærterne i letsaltet vand i 2 minutter og lad dem køle af i en sigte.

Blend ærterne groft og rør creme fraiche i.

Tilsæt de øvrige ingredienser og blend igen.

Smag til med salt og peber.

Tips: Hold evt. lidt af alt det stærke tilbage, hvis en mindre "hed" ærtepure ønskes.

 
Vin som anbefales til retten: Riesling

Dyrkes efterhånden overalt men er mest kendt fra Tyskland og Alsace, hvor der laves fantastiske riesling vine. Det er en af de bedste hvidvine til mad - prøv det til denne ret.

Køb vin lavet på Riesling her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Kommentarer til opskriften
  • 10-02-2013 12:04

     

    af Lis Böttzauw

    Fint, vi skal have fisk i aften, og glæder os til at prøve ærtepureen .

    Tror den passer lige til os.

  • 11-02-2013 08:06

     

    af Pia

    Hej Lis.
    Håber den smagte Jer.
    I øvrigt... det lyder måske underligt, men til stegte fisk er stegte løg (som til hakkebøffer) virkeligt godt, det skulle du prøve.
    - Pia

  • 11-02-2013 15:09

     

    af Lis Böttzauw

    Opskriften er afprøvet, og det er bestemt ikke sidste gang .
    Smagte rigtig godt og så er det da lidt andet.

  • 13-02-2013 07:20

     

    af Pia

    Glæder mig at høre Lis.

    - Pia

Ingredienser
Portioner:
  1 spsk. Citronsaft
  1 stk Hvidløg, fed
  400 g Grønne ærter - friske eller dybfrost
  0,5 tsk. Karry, pulver
  2 dl Creme fraiche 9 %
  0,5 tsk. Chilliflager
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad