Hjemmebagt brød med kerner, havregryn og gulerødder

Forfatter: 
Type: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
1318
Din mening: 

To store brød med sunde sager. Der er gulerødder, yoghurt og en del olie, så det holder sig frisk længere. Brødene er resultatet af hvad vi havde af ingredienser. Af dømme efter hvad "spiserne" mener, blev det nogle ret gode brød - og jeg er helt enig

  • Riv de fire gulerødder.
  • Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt alle de øvrige ingredienser - melet tilsættes lidt af gangen. Ælt det hele i ca. 5 min.
  • Lad det hæve et lunt sted i 30 - 40 min. i en skål med et fugtigt klæde over.
  • Slå dejen sammen og del dejen i to lige store kugler.
  • Hver af kugler skal på en en bageplade og tryk kuglerne flade.
  • Lad det efterhæve i 30 min.
  • Pensl med f.eks. mælk. Rids brødet. Jeg valgte at ridse brødet på to forskellige måder (se billederne). Drys durummel på det ene og hørfrø på det andet.

Bagetid: ca. 35 min. ved 200 grader (varmluft) i en opvarmet ovn. Hvis jeg er i tvivl om brødet har fået nok, banker jeg på bunden af brødet - hvis det lyder hult har det fået nok.

Forberedelsestid: 
0:15
Total tid: 
2:00
Pris pr. portion: 
0,00 kr.
Portioner: 
2

Ingredienser

Kommentarer

Ulla Østergaards billede

Meget lækkert brød, jeg lavede det ene brød til dejlige madpakke-boller, nemt og hurtigt.

Preben Hansen_4s billede

Kan man udskifte solsikkeolien med rapsolie? giver det smags eller anden forskel?

Lars Eriksens billede

Hej Preben, jeg tror ikke at det vil gøre den store forskel. Jeg bruger det vi har og lige så gerne rapsolie. mvh
lars

ellen pedersen_9s billede

Rapsolie må ikke varmes op til mere end 180 G. Derfor kan man ikke bruge det til den her opskrift..

Jens Verner Hansens billede

Jeg læste din opskrift, og jeg var spændt på hvor når den femte gulerod skulle bruges, det skulle den åbenbart ikke., det synes jeg er lidt upræsis, Jeg synes det ville være på sin plads at skrive hvor meget gulerod der skulle bruges i gram i stedet for pr. styk, for vi ved jo alle at der er stor forskel på gulerødders størrelse.

Skriv en kommentar eller spørgsmål til opskriften