Hjemmebagt brød med kerner, havregryn og gulerødder

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
15 minutter
Tilberedningstid
120 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
2 personer
Kategori
Bagværk
Visninger
8892
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
5 stk
Gulerod/gulerødder
300 g
Durummel
50 g
Bagegær
2 dl
Græskarkerner
3 dl
Havregryn
1 dl
solsikkekerner
1 dl
Solsikkeolie
1 dl
Hørfrø
2/3 l
Vand
3 tbsp.
Akaciahonning
4 tsk.
Salt, groft
2 dl
Græsk yoghurt (2 % fedt)
1 kg
Hvedemel
200 g
Grahamsmel, fuldkornshvedemel
Hjemmebagt brød med kerner, havregryn og gulerødder

To store brød med sunde sager. Der er gulerødder, yoghurt og en del olie, så det holder sig frisk længere. Brødene er resultatet af hvad vi havde af ingredienser. Af dømme efter hvad “spiserne” mener, blev det nogle ret gode brød – og jeg er helt enig
Riv de fire gulerødder.
Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt alle de øvrige ingredienser – melet tilsættes lidt af gangen. Ælt det hele i ca. 5 min.
Lad det hæve et lunt sted i 30 – 40 min. i en skål med et fugtigt klæde over.
Slå dejen sammen og del dejen i to lige store kugler.
Hver af kugler skal på en en bageplade og tryk kuglerne flade.
Lad det efterhæve i 30 min.
Pensl med f.eks. mælk. Rids brødet. Jeg valgte at ridse brødet på to forskellige måder (se billederne). Drys durummel på det ene og hørfrø på det andet.
Bagetid: ca. 35 min. ved 200 grader (varmluft) i en opvarmet ovn. Hvis jeg er i tvivl om brødet har fået nok, banker jeg på bunden af brødet – hvis det lyder hult har det fået nok.


5 comments

  1. Anonym sagde på oktober 11, 2010

    Meget lækkert brød, jeg

    Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på oktober 24, 2010

    Kan man udskifte

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  3. Den ukendte kok sagde på januar 5, 2011

    Hej Preben, jeg tror ikke at

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på oktober 4, 2013

    Rapsolie må ikke varmes op

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på januar 4, 2015

    Jeg læste din opskrift, og

    Bedømmelse: 3.5/5. Fra 2 stemmer.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?