- Forberedelsestid
- 15 minutter
- Tilberedningstid
- 120 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Bagværk
- Visninger
- 8892
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- oktober 5, 2010
- 5 stk
- Gulerod/gulerødder
- 300 g
- Durummel
- 50 g
- Bagegær
- 2 dl
- Græskarkerner
- 3 dl
- Havregryn
- 1 dl
- solsikkekerner
- 1 dl
- Solsikkeolie
- 1 dl
- Hørfrø
- 2/3 l
- Vand
- 3 tbsp.
- Akaciahonning
- 4 tsk.
- Salt, groft
- 2 dl
- Græsk yoghurt (2 % fedt)
- 1 kg
- Hvedemel
- 200 g
- Grahamsmel, fuldkornshvedemel
To store brød med sunde sager. Der er gulerødder, yoghurt og en del olie, så det holder sig frisk længere. Brødene er resultatet af hvad vi havde af ingredienser. Af dømme efter hvad “spiserne” mener, blev det nogle ret gode brød – og jeg er helt enig
Riv de fire gulerødder.
Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt alle de øvrige ingredienser – melet tilsættes lidt af gangen. Ælt det hele i ca. 5 min.
Lad det hæve et lunt sted i 30 – 40 min. i en skål med et fugtigt klæde over.
Slå dejen sammen og del dejen i to lige store kugler.
Hver af kugler skal på en en bageplade og tryk kuglerne flade.
Lad det efterhæve i 30 min.
Pensl med f.eks. mælk. Rids brødet. Jeg valgte at ridse brødet på to forskellige måder (se billederne). Drys durummel på det ene og hørfrø på det andet.
Bagetid: ca. 35 min. ved 200 grader (varmluft) i en opvarmet ovn. Hvis jeg er i tvivl om brødet har fået nok, banker jeg på bunden af brødet – hvis det lyder hult har det fået nok.
Meget lækkert brød, jeg
Kan man udskifte
Hej Preben, jeg tror ikke at
Rapsolie må ikke varmes op
Jeg læste din opskrift, og