Opret opskrift
 
Online brugere
121

Hjemmebagt brød med kerner, havregryn og gulerødder

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Bagværk | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 18.000

To store brød med sunde sager. Der er gulerødder, yoghurt og en del olie, så det holder sig frisk længere. Brødene er resultatet af hvad vi havde af ingredienser. Af dømme efter hvad "spiserne" mener, blev det nogle ret gode brød - og jeg er helt enig

  • Riv de fire gulerødder.
  • Opløs gæret i det lunkne vand og tilsæt alle de øvrige ingredienser - melet tilsættes lidt af gangen. Ælt det hele i ca. 5 min.
  • Lad det hæve et lunt sted i 30 - 40 min. i en skål med et fugtigt klæde over.
  • Slå dejen sammen og del dejen i to lige store kugler.
  • Hver af kugler skal på en en bageplade og tryk kuglerne flade.
  • Lad det efterhæve i 30 min.
  • Pensl med f.eks. mælk. Rids brødet. Jeg valgte at ridse brødet på to forskellige måder (se billederne). Drys durummel på det ene og hørfrø på det andet.

Bagetid: ca. 35 min. ved 200 grader (varmluft) i en opvarmet ovn. Hvis jeg er i tvivl om brødet har fået nok, banker jeg på bunden af brødet - hvis det lyder hult har det fået nok.

 
Vin som anbefales til retten: Italien

Italiensk vin er utrolig populær i Danmark. Som oftest får man god kraftig vin, som samtidigt har en god syre. Netop derfor er den velegnet til mange kødretter, men også ost, pøsle og andre typiske italienske retter.

Køb Italiensk vin her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Kommentarer til opskriften
  • 11-10-2010 21:57

     

    af Ulla Østergaard

    Meget lækkert brød, jeg lavede det ene brød til dejlige madpakke-boller, nemt og hurtigt.

  • 24-10-2010 18:41

     

    af Preben Hansen

    Kan man udskifte solsikkeolien med rapsolie? giver det smags eller anden forskel?

  • 05-01-2011 10:00

     

    af Lars Eriksen

    Hej Preben, jeg tror ikke at det vil gøre den store forskel. Jeg bruger det vi har og lige så gerne rapsolie. mvh
    lars

  • 04-10-2013 12:54

     

    af ellen pedersen

    Rapsolie må ikke varmes op til mere end 180 G. Derfor kan man ikke bruge det til den her opskrift..

Ingredienser
Portioner:
  5 stk Gulerod/gulerødder
  3 spsk. Akaciahonning
  1 dl Hørfrø
  1 dl Solsikkekerner
  2 dl Græskarkerner
  300 g Durummel
  200 g Grahamsmel, fuldkornshvedemel
  1,1 kg Hvedemel
  4 tsk. Salt, groft
  0,7 l Vand
  1 dl Solsikkeolie
  3 dl Havregryn
  50 g Bagegær
  2 dl Græsk yoghurt (2 % fedt)
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad