- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 90 minutter
- Sværhedsgrad
- Midt imellem
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 8082
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- april 15, 2012
- 1 tsk.
- Maizena
- 1 stk
- Appelsin/appelsiner
- 1 dl
- Hvidvin, medium
- 2 dl
- Fløde 38 %, Piskefløde
- 1 tsk.
- Salt, bordsalt
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 5 dl
- Kyllingefond/Hønsebouillion
- 2 tbsp.
- Soyasovs kikkoman
- 1 stk
- Appelsin/appelsiner
- 4 tbsp.
- Flydende honning
- 1 stk
- Kylling
- 2 stk
- Løg eller zittauerløg
- 1 tsk.
- Havsalt
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 4 stk
- Laurbærblade
- 6 dl
- Kyllingefond/Hønsebouillion
Honning-soya-appelsin glaseret grillkylling, serveret m. appelsinsauce og sprød hjertesalat m. forårsløg
Kylling: Tilbered en stor kylling på normal vis i ovn fyldt med løgbåde, med bouillon, laurbær, løg, havsalt og kværnet peber, i ovn ved 200 grader ca. 50 minutter. Hæld fonden fra til appelsinsovs.
Halver kyllingen og pensl med honningmarinaden. Steg den videre i ovnen ca. 30-35 minutter, pensl en gang mere med marinaden undervejs (den ekstra stegefond der dannes skal man ikke bruge til saucen, så bliver den alt alt for sød p.gr af honningmarinaden).
Valgte at stege kyllingen hel først med bouillon m.m., for at få en dejlig kraftig sauce…
Honningmarinade: Rør en marinade af flydende honning, soya, appelsinsaft og lidt kværnet peber. Man kan også tilsætte revet ingefær og hvidløg, men valgte at det stadig skulle smage lidt af det gl.dags køkken…
Sauce: Kog fonden ind med lidt fløde og et skvæt hvidvin og rigeligt appelsinsaft. Lad den stå og småsimre en lille halv time under låg, så den bliver ekstra kraftig i smagen. Jævn evt. med lidt maizena rørt op i vand og smag til med salt, peber og lidt ekstra appelsinsaft.
Salat: Server med sprød hjertesalat (el. hvad man nu har liggende) drysset med hakket forårsløg. Drys kyllingen over med lidt havsalt når den er kommet ud af ovnen.
Tilbehør: Sprøde salatblade (f.eks. hjertesalat), forårsløg, kogte kartofler og appelsinsauce
Velbekomme!
Ingen kommentarer - Du kan blive den første til at lægge en smagfuld kommentar!
Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.