Opret opskrift
 
Online brugere
175

Opskrifter med ingrediensen maizena til jævning

 
 

Greenkeeperens Mørbradbøffer

 Del 1 1 svinemørbrad ca. 600-700 gr - 2 porer i skiver -  4 fed hvidløg 1dl tomatketchup- 3/4dl  flydende honning - 1/2 dl hvidvinseddike - 1-2 stænk tabasco - 1/2 tsk tørret timian - 2 cl sherry (kan undlades) 4 dl grøntsagsbouillon - lys maizena til jævning. Puds mørbraden af og del den i 8 små bøffer. Bank bøfferne flade og brun dem på begge sidder i olie eller smør i en passende gryde.  Tilsæt herefter porre, hvidløg og svits det ca 3 min. Ketchup, honning, tabasco og de...

Se opskriften Greenkeeperens Mørbradbøffer

Sønderjyske frikadeller m/ stuve...

  Stuvet hvidkål: Hak et halvt hvidkålshoved fint, kog i bouillon-vand, med laurbærblade, i ca 20 minutter. Tilsæt fløde og krydr med salt, peber og revet muskatnød. Jævn evt. med maizena, og smag til. Sønderjyske frikadeller: Rør en fars med revet løg, stødt allehånde, salt og peber, vand, rasp og mel. Konsistensen må ikke være for fast. Form til mellemstore frikadeller, og steg ved middelvarme ca. 10-15 minutter på hver side. Stegte kartofler: Skær de kogte kartofler i store...

Se opskriften Sønderjyske frikadeller m/ stuvet hvidkål og stegte kartofler

Gammeldags Kylling m/ agurkesala...

Gammeldags kylling: Rens kyllingen, og dup den tør. Skyl persille grundigt (kruspersille). Gnid kyllingen ind i salt og drys med peber. Fyld kyllingen med persille duske (gem lidt til kartoflerne). Brunes af i smør, i en gryde, på alle sider. Tilsæt bouillon og laurbærblade, og lad den simre under låg i ca. en time (vend kyllingen efter en halv time). Tænd for ovnen  (225 grader). og grill den grydestegte kylling så den får en sprød overflade, i ca femten minutter. Agurkesalat:...

Se opskriften Gammeldags Kylling m/ agurkesalat

Krydret oksefilet i Römertopf &...

Krydret oksefilet i Römertopf: Gnid oksefileten ind i krydderierne (stødt nellike, muskat, salt og peber). Brun den hurtigt af på alle sider i lidt olie på en stegepande. Kom den i (en gennemvædet) römertopf, sammen med løgbåde, citronsaft og bouillon, og læg låg på. Sæt den i en kold ovn, nederste rille ved 180 grader i 45-50 minutter. Brug evt. stegetermometer, den skal vise 70 grader for at  stegen er gennemstegt, (kan selv bedst lide den er gennemstegt, en smagssag). Hæld...

Se opskriften Krydret oksefilet i Römertopf & rodfrugter

Champignonsuppe m/ ostebrød

Suppen: Rens champignons og skær i skiver. Damp det hakkede løg i olie i en gryde, uden de tager farve. Tilsæt champignons, timian, laurbær, paprika, revet muskat, salt og peber, og svits med. Kom bouillon og citronsaft ved. Lad koge op, og tilsæt fløden. Lad suppen simre under låg i ca. 30 minutter. Jævnes med lidt maizena rørt op i vand, så den får en cremet konsistens. Smag suppen til. Skær skiver af et groft brød, eller flutes, og kom en skive mild ost på hver. Grilles i en...

Se opskriften Champignonsuppe m/ ostebrød

Jordbærgrød m/ honning & lime

Synes selv bedst om en, ikke for sød jordbærgrød, og den bliver mere frisk af lidt lime. Kan også tilberedes med florsukker i stedet for honning, hvis man vil have den mere sødlig. Kan også bruges til trifli med makroner og flødeskum. Jordbærgrød m/ lime og honning: Rens og pluk jordbær (el. brug frosne) og kom i en gryde med lidt vand. Kom 3-4 spsk. honning (efter smag), vanillesukker og limesaft ved. Kog under låg i 5-10 minutter. Blend grøden med en stavblender eller mos bærr...

Se opskriften Jordbærgrød m/ honning & lime

Kødboller m/bacon i karry-mango...

Kødboller med lidt bacon giver en god røget smag til retten, og har erstattet revet æble med revet mangofrugt. Ellers kan man lave den traditionelle med æble.  Kødboller m/ bacon: Rør en fars med bacon skåret i små tern, revet løg, allehånde, salt, peber og timian. Tilsæt lidt vand og mel, farsen skal være rimelig fast i konsistensen. Form farsen til halvstore boller, og kog dem i bouillon-vand med laurbærblade i 10-15 minutter. Dryp dem af til de skal i sovsen. Si bouillonvande...

Se opskriften Kødboller m/bacon i karry-mango sovs

Indbagte rejer & grøntsager m/...

En hurtig reje-snack eller forret: Man kan vælge at købe sursød saucen færdig, el. prøve at lave den selv, er let at lave. Sursød sauce: Svits hurtigt revet hvidløg og ingefær, og lidt finthakket chili (el. chilipulver) af  i lidt olie. Tilsæt soya, ketchup, eddike, bouillon, sukker og salt. Koges op og jævnes med lidt maizena rørt op med vand. Smag saucen til med et par dråber tabascosauce og sukker. hvis man ønsker den stærkere og mere sursød. Køl saucen af.  Varm olie op i...

Se opskriften Indbagte rejer & grøntsager m/ sursød sauce

Kylling-karrysuppe m/ kartofler...

Krydret kylling-karry suppe: Klargør alle grøntsager, æble, løg, hvidløg og snit dem fint. Skær kartofler, porrer og gulerødder i grove tern. Svits først kyllingebrysterne af, krydret med salt og peber, i olie i en gryde, og tag dem op. Svits derefter løg, hvidløg og æbletern sammen med karry og koriander. Kom resten af grøntsagerne og kartoffetern i, og steg hurtigt med. Kom kyllingerne i sammen med laurbærblade, timian, salt og peber, Hæld bouillon over, og lad suppen simre...

Se opskriften Kylling-karrysuppe m/ kartofler

Krydret millionbøf m/ bacon

Krydret millionbøf m/ bacon:  En rigtig dejlig ret, hvor man kan tilsætte grøntsager og ens favorit krydderier. Kun fantasien sætter grænser. Steg de hakkede løg og hvidløg hurtigt af i olie sammen med bacon i små tern. Kom det hakkede oksekød ved sammen med allehånde, paprika, oregano og laurbær. Svits det hele godt af ved god varme. Hældes over med lidt oksebouillon, og simrer under låg i ca. 45 minutter. Tilsæt fløden, citronsaft og lidt sovsekulør, og kog ti minutter ekstra....

Se opskriften Krydret millionbøf m/ bacon

Krydder-skinke m/ flødestuvet hv...

Krydderskinke: Kog en røget landskinke med nelliker og laurbær i 50-60 minutter. Lad hvile i 20 minutter. Hak hvidkål i mindre strimler, og kom i kogende bouillon med laurbær. Simrer under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt lidt fløde, og smag til med revet muskat, citron, salt og peber fra kværn. Jævn med lidt maizena. Server med nye små kartofler, rødbeder og dijonsennep. Velbekomme!

Se opskriften Krydder-skinke m/ flødestuvet hvidkål

Koteletter med grønlangkål, forå...

Grillede kotelleter med et lidt anderledes tilbehør, køb evt. store koteletter ved slagteren, el. økologiske kan anbefales: Både egnet til grill og pande. Cremet grønlangkål: Tø grønkålen op i en gryde med en smørklat, og tilsæt krydderier, hakkede forårsløg og tilsidst lidt fløde. Lad retten stå og simre under låg i ca. 20 minutter. Jævn med lidt maizena og smag retten...

Se opskriften Koteletter med grønlangkål, forårsløg & timian-kartofler

Boller i kokos-karrysovs m/ bana...

Indonesisk inspireret boller i karry med bananer og rød peber: Kødboller: Rør farsen til kødbollerne med de nævnte ingredienser, og form til store kødboller. Kog i bouillonvand ca. 15 minutter. Gem lidt af vandet til sovsen. Kokos-karrysovs: Svits løg, hvidløg, revet ingefær, peberfrugt og bananskiver i lidt olie, og drys over med rigeligt karry, koriander og chilipulver. Tilsæt vandet fra kødbollerne, sød indonesisk soyasovs (Ketjap manis), eller brug lidt honning og almindelig...

Se opskriften Boller i kokos-karrysovs m/ banan & rød peber

Krydret sammenkogt oksegryde

Min udgave af en efterårs gryde med oksestykker, krydderier og rødvin, hvor alt tilberedes sammen.   Klargør grøntsager, og skrub babykartofler. Steg oksestrimler af i lidt smør, og derefter bacontern, løg og hvidløg. Kom de nævnte krydderier ved, svits tomatkoncentrat med og hæld over med rødvin. Tilsæt små gulerødder, porrestykker, og små babykartofler.   Lad gryderetten simre...

Se opskriften Krydret sammenkogt oksegryde

Gammeldags okse-grydesteg

Gammeldags okse-grydesteg m/ rodfrugter & skysovs   Grydesteg: Stegen gnides med groft havsalt og peber fra kværn, og brunes godt af på alle sider, i en gryde med smør og olie. Blandede rodfrugter, løg, laurbær, timian tilsættes. Oksebouillon og øl hældes ved (stegen skal være dække halvt til med væden).   Stegen småsimrer under låg i 2-3 timer afhængig af størrelsen (l&ae...

Se opskriften Gammeldags okse-grydesteg

Sursød pande-ret (fedtfattig)

Hurtig panderet med svinekød i tern (brugte koteletter og skar ud), lidt bacon, grøntsager og æblejuice. Brugte kun fedtet fra bacon og kødet til stegningen.   Skær koteletter i tern el. strimler. Svits bacontern og kødstykker af på en tør pande (el. tilsæt lidt olie el. smørklat efter smag). Tilsæt grove løgbåde, hakket hvidløg og svits det hele af ved høj varme. Krydr med...

Se opskriften Sursød pande-ret (fedtfattig)

Marokkansk kyllingepande

Marokkansk krydret ret m/ kyllingelår tilberedt i pande, med kanel, chiliflager, rosiner, hvidvin m.m.....Anvend andre tørrede frugter til retten efter smag. Kan evt. tilberedes med andelår, da det er en simre ret... Marokkansk kyllingepande: Steg kyllingelår af, godt krydret med kanel, chiliflager og havsalt. Kom løgbåde og finthakket hvidløg ved og steg med. Tilsæt lidt hønsebouillon, hvidvin, lidt honning og rosiner....

Se opskriften Marokkansk kyllingepande

Krydder-medister & sønderjysk gr...

Krydret medister med sønderjysk stuvet grønlangkål. Køb en god hjemmelavet medister ved slagteren...Grønlangkålen er tilberedt på min mors måde, hvor jeg så har tilsat muskat og citron...   Sønderjysk grønlangkål: Tø hakket frossen grønlangkål op med lidt vand under låg. Tilsæt salt, peber, sukker, citronsaft og evt. revet muskatnød. Kom fløde ved og...

Se opskriften Krydder-medister & sønderjysk grønlangkål

Aspargessuppe

Cremet aspargessuppe m/ forårsløg:Svits hakket forårsløg (gem lidt forårsløg og gulerod til topping) og revet løg i lidt olie. Tilsæt timian, laurbær, salt og peber. Hæld hønsebouillon, asparges, revet gulerod og aspargesvand ved. Lad suppen simre under låg i ca. 30 minutter. Tilsæt fløde 26% kog op og jævn med lidt maizena rørt op i vand. Smag suppen til med cit...

Se opskriften Aspargessuppe

Kinesiske pandekager

Dybstegte pandekager (forårsruller lavet af pandekagedej) m. lækkert fyld. Man kan også vælge at lave dem som pandekager m. fyld uden dybstegning, efter smag. Jeg brugte fyld ud fra hvad jeg havde liggende. Inspiration er hentet i en gammel kinesisk kogebog fra Asschenfeldt, hvor der er beskrevet to slags dej til forårsruller, så ville prøve pandekagedejen af, ændrede så på den.  Pandekager: Pisk pandekagedej...

Se opskriften Kinesiske pandekager
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad