Opret opskrift
 
Online brugere
108

Jordskok suppe

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Forret, Hovedret, Natmad | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 4.789

Nem og mættende suppe… tilligemed er den billig at lave.

Skræl jordskokker og kartofler… og skær dem i mindre stykker

Hak løget groft

Svits grønsagerne i olie uden de tager farve

Tilsæt vand og citronsaft og lad og kog i minimum 20 minutter

Sprødsteg imens bacontern… og læg dem på fedtsugende papir

Blend suppen og tilsæt fløde

Smag til med salt og peber

Server suppen med et drys af bacontern og croutoner… eller flutes

Note: Servers suppen som forret, skal der tages højde for at den er mættende… server kun en lille portion eller lav en let hovedret.

 
Vin som anbefales til retten: Ripasso

Ripasso er som skabt til And og den klassiske juleaftensmenuen. Dejlig kraftig vin, som er lettere at drikke end en Amarone, men som samtidigt har nok syre til at skære igennem "den fede and"

Køb ripasso vin her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Ingredienser
Portioner:
  1 spsk. Citronsaft
  200 g Kartofler
  1 stk Løg eller zittauerløg
  2 spsk. Majsolie
  1 tsk. Salt og peber
  500 g Jordskokker
  1 l vand
  2 dl piskefløde
  200 g bacontern
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Pris per kuvert

Ca. 15 kr.

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad