Opret opskrift
 
Online brugere
160

Kylling, grøntsager & nudler i wok (thai)

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Hovedret, Frokost | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 28.303

Wok mad er en genial opfindelse, efter min mening, hurtigt at lave, sundt og smager skønt. Man kan tilsætte både kylling, svinekød eller kæmperejer, og ens favoritgrønt og krydderier.

Marineret kyllingefilet: Rør en marinade af soya, olie, citron, lime, revet ingefær, stødt koriander, hvidløg og frisk rød chili (små uden kerner). Skær kyllingefilet i mindre tern, og vend dem i marinaden. Lad det trække i ca. 30 minutter, mens du forbereder grøntsagerne.

Grøntsager og nudler: Gør det let og køb en pose friske wok grøntsager (hvidkål, porrer, gulerødder, bønnespirer, løg). Skræl et frisk ingefær og snit i små stykker, hak hvidløg og chili fint, rens forårsløg og skær i mindre stykker, skyl og hak frisk koriander.Skær en rød peber i mindre tern. Kom nudler i kogende letsaltet vand, og kog ca. 5 minutter (se anvisningen på posen). Sies og skylles over med koldt vand. 

En god ide at have alle ingredienser klar til stegning.

Varm lidt olie op i en wok eller høj stegepande. Der skal være godt knald på varmen. Svits hurtigt chili, hvidløg og ingefær. Tilsæt kyllingestykker med marinade og peanuts, og svits med et par minutter. Man skal røre i det konstant ellers brænder det på. Tag evt. wokpanden af varmen indimellem, før man tilsætter de næste ting.

Kom de snittede grøntsager i, over et par gange, dryp fishsaucen i og svits med. Tilsidst vendes nudlerne med i blandingen, sammen med forårsløg, og ekstra olie, lime og citronsaft, friskhakket koriander. Steg det hele godt af et par minutter.

Server straks, evt. med sød chilisovs som tilbehør.

Retten kan fryses i portioner, eller varmes i ovn næste dag.

Velbekomme!

 
Vin som anbefales til retten: Chardonnay

Den dejlige fede hvidvin, som ikke bliver for tør - det er sådan mange kender og elsker chardonnay vine. Passer til fede fisk og letter kødretter - men kan også drikkes mens man laver maden.

Køb vin lavet på Chardonnay her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Ingredienser
Portioner:
Marineret kylling
  1 tsk. Honning
  2 stk Hvidløg, fed
  1 stk Peber, chili rød eller grøn, rå
  1 spsk. Rapsolie
  400 g Kyllingebryst, filet
  1 tsk. Koriander, stødt
  2 spsk. Limesaft
  1 tsk. Ingefær, frisk
  1 spsk. Soyasauce
Grøntsager og nudler
  1 bdt. Forårsløg, rå
  1 stk Peber, chili rød eller grøn, rå
  2 spsk. Rapsolie
  1 bdt. Friske korianderblade
  2 tsk. Fishsauce
  2 bdt. Nudler
  50 g Peanuts
  300 g Wokgrøntsager frisksnittet (pose)
  1 stk Frisk ingefær skåret i små tern
  1 stk Peberfrugt, rød og gul
  2 stk Hvidløg, fed
  1 spsk. Citronsaft
  1 stk Limesaft og skal, økologisk
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad