Kylling, grøntsager & nudler i wok (thai)

Forfatter: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
2907
Din mening: 
Ingen bedømmelser endnu

Wok mad er en genial opfindelse, efter min mening, hurtigt at lave, sundt og smager skønt. Man kan tilsætte både kylling, svinekød eller kæmperejer, og ens favoritgrønt og krydderier.
Marineret kyllingefilet: Rør en marinade af soya, olie, citron, lime, revet ingefær, stødt koriander, hvidløg og frisk rød chili (små uden kerner). Skær kyllingefilet i mindre tern, og vend dem i marinaden. Lad det trække i ca. 30 minutter, mens du forbereder grøntsagerne.
Grøntsager og nudler: Gør det let og køb en pose friske wok grøntsager (hvidkål, porrer, gulerødder, bønnespirer, løg). Skræl et frisk ingefær og snit i små stykker, hak hvidløg og chili fint, rens forårsløg og skær i mindre stykker, skyl og hak frisk koriander.Skær en rød peber i mindre tern. Kom nudler i kogende letsaltet vand, og kog ca. 5 minutter (se anvisningen på posen). Sies og skylles over med koldt vand. 
En god ide at have alle ingredienser klar til stegning.
Varm lidt olie op i en wok eller høj stegepande. Der skal være godt knald på varmen. Svits hurtigt chili, hvidløg og ingefær. Tilsæt kyllingestykker med marinade og peanuts, og svits med et par minutter. Man skal røre i det konstant ellers brænder det på. Tag evt. wokpanden af varmen indimellem, før man tilsætter de næste ting.
Kom de snittede grøntsager i, over et par gange, dryp fishsaucen i og svits med. Tilsidst vendes nudlerne med i blandingen, sammen med forårsløg, og ekstra olie, lime og citronsaft, friskhakket koriander. Steg det hele godt af et par minutter.
Server straks, evt. med sød chilisovs som tilbehør.
Retten kan fryses i portioner, eller varmes i ovn næste dag.
Velbekomme!

Forberedelsestid: 
0:15
Total tid: 
0:15

Kommentarer

Gitte Skjold Eriksens billede

Synes ikke der er nævn citron i ingredienserne, men det står i beskrivelsen?? :-)
Vh Gitte

Skriv en kommentar eller spørgsmål til opskriften

Sundhedsformidlernes opskrifter

Blomkål

Falsk couscous

Skær blomkålet ud i buketter, og hak det i en foodprocessor. Kom blomkålet i en skål

1 0
Koldhævede frugtboller

Koldhævede frugtboller

Om aftenen: Vand og gær kommes i en stor skål og gæren røres ud i vandet. Tilsæt A38 og sirup. Tilsæt grahamsmel, solsikkefrø og havregryn.

5 1
Fiskepakke lige taget ud af ovne

Fiskepakker med kikærter

Fremgangsmåde

1 0
Værsgo!

Nudelsalat med asiatiske deller

Start med at blande farsen til dellerne – hak løg, hvidløg og dild fint og bland det i kødet sammen med soya, fiskesauce, ingefær, salt og peber.

1 0
Lækre småkager

Småkager med fuldkornsmel

Rør sukker og olie sammen i en skål. Tilføj mælken imens du rører, og bland godt.

1 0
Uuuuhmmm

Luksusstjerneskud

Rist toastbrødet på begge sider.
Vend spætten i rugmel på begge sider
Steg i olien – ca. 5 min på hver side.

3 2

Opskrifter af mesterkokken

Baconrulle med vildtsmag

Baconrulle med vildtsmag

Bland alle ingredienserne minus danablue.

Bred farsen ud på et stort stykke bagepapir

Fordel osten i små stykker midt på farsen

1 0
pandekager - klovnehoveder

Pandekager - klovnehoved - opskrift

Opskrift på pandekage

1 0
Avocado, bacon og blåbær salat opskrift

Avocado, bacon og blåbær salat opskrift

En velsmagende salat, der er super hurtige at lave - fyldt med cremet avocado og røget bacon, og toppet med en lækker frugtagtig dressing.

1 0
Opskrift på grønkål, chorizo og ris gryderet

Opskrift på grønkål, chorizo og ris gryderet

Denne gryderet er fantastisk velsmagende og meget enkel at lave, med en kombination af grønkål, chorizo og basmati ris.

1 0