Kylling, grøntsager & nudler i wok (thai)

Forfatter: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
1602
Din mening: 
0

Wok mad er en genial opfindelse, efter min mening, hurtigt at lave, sundt og smager skønt. Man kan tilsætte både kylling, svinekød eller kæmperejer, og ens favoritgrønt og krydderier.
Marineret kyllingefilet: Rør en marinade af soya, olie, citron, lime, revet ingefær, stødt koriander, hvidløg og frisk rød chili (små uden kerner). Skær kyllingefilet i mindre tern, og vend dem i marinaden. Lad det trække i ca. 30 minutter, mens du forbereder grøntsagerne.
Grøntsager og nudler: Gør det let og køb en pose friske wok grøntsager (hvidkål, porrer, gulerødder, bønnespirer, løg). Skræl et frisk ingefær og snit i små stykker, hak hvidløg og chili fint, rens forårsløg og skær i mindre stykker, skyl og hak frisk koriander.Skær en rød peber i mindre tern. Kom nudler i kogende letsaltet vand, og kog ca. 5 minutter (se anvisningen på posen). Sies og skylles over med koldt vand. 
En god ide at have alle ingredienser klar til stegning.
Varm lidt olie op i en wok eller høj stegepande. Der skal være godt knald på varmen. Svits hurtigt chili, hvidløg og ingefær. Tilsæt kyllingestykker med marinade og peanuts, og svits med et par minutter. Man skal røre i det konstant ellers brænder det på. Tag evt. wokpanden af varmen indimellem, før man tilsætter de næste ting.
Kom de snittede grøntsager i, over et par gange, dryp fishsaucen i og svits med. Tilsidst vendes nudlerne med i blandingen, sammen med forårsløg, og ekstra olie, lime og citronsaft, friskhakket koriander. Steg det hele godt af et par minutter.
Server straks, evt. med sød chilisovs som tilbehør.
Retten kan fryses i portioner, eller varmes i ovn næste dag.
Velbekomme!

Kommentarer

Gitte Skjold Eriksens billede

Synes ikke der er nævn citron i ingredienserne, men det står i beskrivelsen?? :-)
Vh Gitte