Opret opskrift
 
Online brugere
133

Langtidsstegt gås

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Hovedret | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 116

En langtidsstegt gås kræver ikke meget arbejde, men passer sig selv det meste af tiden. Der skal selvfølgelig forberedes i god tid, men den er også det værd.

Først rengør du gåsen, skyller den og tørrer den godt. Herefter skal den gnides i salt og peber indvendig. Lad Sveskerne udbløde og skræl og skær æblerne. Bland det sammen med sukker i en skål og fyld det i gåsen. Luk den sammen med kødnåle og gnid også gåsen ind i salt udvendig. Gåsen lægges i en bradepande og skal stege i syv timer ved 125 grader. Når der er gået fire timer hældes det fedt, som er rendt ned i bradepanden fra. Hæld vandet i bradepanden og lad gåsen stege videre i tre timer mere. Det sidste sky hældes fra, og gåsen skal nu stege ti til femten minutter ved 250 grade. Hæld lidt koldt vand over den, så skindet bliver blankt og sprødt.

Til saucen skal du bruge fedtet/skyen som sis i en gryde. Skum fedtet fra, kog sovsen op og jævn den. Tilsæt lidt kulør og smag den til med salt og peber.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vin som anbefales til retten: Italien

Italiensk vin er utrolig populær i Danmark. Som oftest får man god kraftig vin, som samtidigt har en god syre. Netop derfor er den velegnet til mange kødretter, men også ost, pøsle og andre typiske italienske retter.

Køb Italiensk vin her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Kommentarer til opskriften
  • 23-12-2012 16:35

     

    af Erik Nobel

    jeg kan ikke få tien til at passe der står stegetid 6 timer og efter 4 timen skal fedt hældes fra og så stege videre i 4timer det får jeg da til 7 timer

  • 23-12-2012 16:42

     

    af Erik Nobel

    der skulde selvfølgelig have stået4timer pluds 3er 7.timer og ikke6 som i opskrift
    erik

  • 24-10-2013 18:51

     

    af Thomas d

    Hejsa !

    Fin opskrift og den vil jeg forsøge at følge, jeg er lidt spændt da jeg aldrig har lavet gås før....7 timer i ovnen og vi ser hvad der sker :-)

    Mvh thomas

  • 20-12-2014 14:12

     

    af Ib Olstad

    Hey. Steger du gåsen med eller uden varmluft ?
    Hilsen Ib.

  • 22-12-2014 19:03

     

    af Lars Bisgaard

    Hej Ib

    Jeg er ret sikker på at det ikke er varmluft. Luftens cirkulation vil uden tvivl gøre kødet mere tørt. Hvis du vælger at tilberede en gås, vil det være interessant at hører om dine erfaringer.
    Mvh
    Lars Bisgaard
    Vild Med Mad

Ingredienser
Portioner:
1
  6 kg Gås
  1 spsk. Sukker (melis)
  6 dl Vand
  600 g Æble / æbler
  400 g Svesker
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2015 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad