Langtidsstegt gås

Forfatter: 
Type: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
6788
1
1
Din mening: 
Average: 4 (1 vote)

En langtidsstegt gås kræver ikke meget arbejde, men passer sig selv det meste af tiden. Der skal selvfølgelig forberedes i god tid, men den er også det værd.
Først rengør du gåsen, skyller den og tørrer den godt. Herefter skal den gnides i salt og peber indvendig. Lad Sveskerne udbløde og skræl og skær æblerne. Bland det sammen med sukker i en skål og fyld det i gåsen. Luk den sammen med kødnåle og gnid også gåsen ind i salt udvendig. Gåsen lægges i en bradepande og skal stege i syv timer ved 125 grader. Når der er gået fire timer hældes det fedt, som er rendt ned i bradepanden fra. Hæld vandet i bradepanden og lad gåsen stege videre i tre timer mere. Det sidste sky hældes fra, og gåsen skal nu stege ti til femten minutter ved 250 grade. Hæld lidt koldt vand over den, så skindet bliver blankt og sprødt.
Til saucen skal du bruge fedtet/skyen som sis i en gryde. Skum fedtet fra, kog sovsen op og jævn den. Tilsæt lidt kulør og smag den til med salt og peber.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forberedelsestid: 
0:50
Total tid: 
10:05
Pris pr. portion: 
0,00 kr.
Portioner: 
7

Ingredienser

Kommentarer

Erik Nobels billede

jeg kan ikke få tien til at passe der står stegetid 6 timer og efter 4 timen skal fedt hældes fra og så stege videre i 4timer det får jeg da til 7 timer

Erik Nobels billede

der skulde selvfølgelig have stået4timer pluds 3er 7.timer og ikke6 som i opskrift
erik

Thomas ds billede

Hejsa !

Fin opskrift og den vil jeg forsøge at følge, jeg er lidt spændt da jeg aldrig har lavet gås før....7 timer i ovnen og vi ser hvad der sker :-)

Mvh thomas

Jagjeets billede

Hey. Steger du gåsen med eller uden varmluft ?
Hilsen Ib.

Lars Bisgaard_2s billede

Hej Ib

Jeg er ret sikker på at det ikke er varmluft. Luftens cirkulation vil uden tvivl gøre kødet mere tørt. Hvis du vælger at tilberede en gås, vil det være interessant at hører om dine erfaringer.
Mvh
Lars Bisgaard
Vild Med Mad

Skriv en kommentar eller spørgsmål til opskriften

Sundhedsformidlernes opskrifter

Blomkål

Falsk couscous

Skær blomkålet ud i buketter, og hak det i en foodprocessor. Kom blomkålet i en skål

1 0
Koldhævede frugtboller

Koldhævede frugtboller

Om aftenen: Vand og gær kommes i en stor skål og gæren røres ud i vandet. Tilsæt A38 og sirup. Tilsæt grahamsmel, solsikkefrø og havregryn.

5 1
Fiskepakke lige taget ud af ovne

Fiskepakker med kikærter

Fremgangsmåde

1 0
Værsgo!

Nudelsalat med asiatiske deller

Start med at blande farsen til dellerne – hak løg, hvidløg og dild fint og bland det i kødet sammen med soya, fiskesauce, ingefær, salt og peber.

1 0
Lækre småkager

Småkager med fuldkornsmel

Rør sukker og olie sammen i en skål. Tilføj mælken imens du rører, og bland godt.

1 0
Uuuuhmmm

Luksusstjerneskud

Rist toastbrødet på begge sider.
Vend spætten i rugmel på begge sider
Steg i olien – ca. 5 min på hver side.

1 0

Opskrifter af mesterkokken

Baconrulle med vildtsmag

Baconrulle med vildtsmag

Bland alle ingredienserne minus danablue.

Bred farsen ud på et stort stykke bagepapir

Fordel osten i små stykker midt på farsen

1 0
pandekager - klovnehoveder

Pandekager - klovnehoved - opskrift

Opskrift på pandekage

1 0
Avocado, bacon og blåbær salat opskrift

Avocado, bacon og blåbær salat opskrift

En velsmagende salat, der er super hurtige at lave - fyldt med cremet avocado og røget bacon, og toppet med en lækker frugtagtig dressing.

1 0
Opskrift på grønkål, chorizo og ris gryderet

Opskrift på grønkål, chorizo og ris gryderet

Denne gryderet er fantastisk velsmagende og meget enkel at lave, med en kombination af grønkål, chorizo og basmati ris.

1 0