Langtidsstegt gås

Bedømmelse: 3.0/5. Fra 1 afstemning.
Vent venligst…
Forberedelsestid
50 minutter
Tilberedningstid
605 minutter
Sværhedsgrad
Let
Serveringer
7 personer
Kategori
Hovedret
Jul
Mortens aften
Visninger
19229
Pris pr. Portion
0.00 kr.
Skrevet af
Udgivet den
6 kg
Gås
1 ml
Sukker (melis)
6 dl
Vand
600 g
Æble / æbler
400 g
Svesker

En langtidsstegt gås kræver ikke meget arbejde, men passer sig selv det meste af tiden. Der skal selvfølgelig forberedes i god tid, men den er også det værd.
Først rengør du gåsen, skyller den og tørrer den godt. Herefter skal den gnides i salt og peber indvendig. Lad Sveskerne udbløde og skræl og skær æblerne. Bland det sammen med sukker i en skål og fyld det i gåsen. Luk den sammen med kødnåle og gnid også gåsen ind i salt udvendig. Gåsen lægges i en bradepande og skal stege i syv timer ved 125 grader. Når der er gået fire timer hældes det fedt, som er rendt ned i bradepanden fra. Hæld vandet i bradepanden og lad gåsen stege videre i tre timer mere. Det sidste sky hældes fra, og gåsen skal nu stege ti til femten minutter ved 250 grade. Hæld lidt koldt vand over den, så skindet bliver blankt og sprødt.
Til saucen skal du bruge fedtet/skyen som sis i en gryde. Skum fedtet fra, kog sovsen op og jævn den. Tilsæt lidt kulør og smag den til med salt og peber.




5 comments

  1. Anonym sagde på december 23, 2012

    jeg kan ikke få tien til at

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  2. Anonym sagde på december 23, 2012

    der skulde selvfølgelig have

    Bedømmelse: 3.7/5. Fra 3 stemmer.
    Vent venligst…
  3. Thomas d (not verified) sagde på oktober 24, 2013

    Hejsa !

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  4. Anonym sagde på december 20, 2014

    Hey. Steger du gåsen med

    Ingen vurderinger.
    Vent venligst…
  5. Anonym sagde på december 22, 2014

    Hej Ib

    Bedømmelse: 1.7/5. Fra 3 stemmer.
    Vent venligst…

Du skal være logget ind for at lægge en kommentar.

Del din ret her!

Har du en konge ret du vil dele?