Langtidsstegt gås

Forfatter: 
Type: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
1502
1
Din mening: 

En langtidsstegt gås kræver ikke meget arbejde, men passer sig selv det meste af tiden. Der skal selvfølgelig forberedes i god tid, men den er også det værd.
Først rengør du gåsen, skyller den og tørrer den godt. Herefter skal den gnides i salt og peber indvendig. Lad Sveskerne udbløde og skræl og skær æblerne. Bland det sammen med sukker i en skål og fyld det i gåsen. Luk den sammen med kødnåle og gnid også gåsen ind i salt udvendig. Gåsen lægges i en bradepande og skal stege i syv timer ved 125 grader. Når der er gået fire timer hældes det fedt, som er rendt ned i bradepanden fra. Hæld vandet i bradepanden og lad gåsen stege videre i tre timer mere. Det sidste sky hældes fra, og gåsen skal nu stege ti til femten minutter ved 250 grade. Hæld lidt koldt vand over den, så skindet bliver blankt og sprødt.
Til saucen skal du bruge fedtet/skyen som sis i en gryde. Skum fedtet fra, kog sovsen op og jævn den. Tilsæt lidt kulør og smag den til med salt og peber.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Forberedelsestid: 
0:50
Total tid: 
10:05
Pris pr. portion: 
0,00 kr.
Portioner: 
7

Ingredienser

Kommentarer

Erik Nobels billede

jeg kan ikke få tien til at passe der står stegetid 6 timer og efter 4 timen skal fedt hældes fra og så stege videre i 4timer det får jeg da til 7 timer

Erik Nobels billede

der skulde selvfølgelig have stået4timer pluds 3er 7.timer og ikke6 som i opskrift
erik

Thomas ds billede

Hejsa !

Fin opskrift og den vil jeg forsøge at følge, jeg er lidt spændt da jeg aldrig har lavet gås før....7 timer i ovnen og vi ser hvad der sker :-)

Mvh thomas

Ib Olstads billede

Hey. Steger du gåsen med eller uden varmluft ?
Hilsen Ib.

Lars Bisgaard_2s billede

Hej Ib

Jeg er ret sikker på at det ikke er varmluft. Luftens cirkulation vil uden tvivl gøre kødet mere tørt. Hvis du vælger at tilberede en gås, vil det være interessant at hører om dine erfaringer.
Mvh
Lars Bisgaard
Vild Med Mad

Skriv en kommentar eller spørgsmål til opskriften