Opret opskrift
 
Online brugere
152

Nakkefilet på kuglegrill

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Hovedret | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 30.689

Nakkefilet er ofte et overset stykke kød, men følg denne opskrift og der er garanti for en smagfuld oplevelse. Nakkefilet er også billigt!

Dele af krydderurterne finhakkes. Hvidløgene presse og blandes med akacie honningen, saften fra limefrugten og olivenolien i en passende plastikpose sammen med salt og peber. Nakkefileten kommes ned i plasticposen sammen med resten af krydderurterne og masseres let. Sæt det i køleskabet i ca. fire timer.

Nakkefileten med alle krydderurterne skal have indirektevarme i små to timer eller til kødet er 70 - 72 grader. Lad det hvile i 10 minutter. Herefter er der overraskende smagfuldt kød. Af hensyn til rengøring af grillen, kan det være en god ide at placere en foliebakke til at opsamle fedt m.m.

Tilbehør: Kartofler på grill, grønne asparges med bacon tilberedt på grill, små løg tilberedt på grill og salat.

 
Vin som anbefales til retten: Italien

Italiensk vin er utrolig populær i Danmark. Som oftest får man god kraftig vin, som samtidigt har en god syre. Netop derfor er den velegnet til mange kødretter, men også ost, pøsle og andre typiske italienske retter.

Køb Italiensk vin her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Ingredienser
Portioner:
  2 stk Hvidløg, fed
  1.700 g Svinekød, nakkefilet, helt afpudset (Nakkekotelet)
  2 tsk. Salt, groft
  1 tsk. Peber, friskkværnet
  0,5 dl Olivenolie
  0,5 stk Lime
  1 bdt. Citronmelisse
  1 bdt. Friske mynteblade
  2 stk Akaciehonning
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad