Pizzadej

Forfatter: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
800
Dejen rulles ud
Din mening: 

Dette er min grundopskrift på pizzadej - der er til 1 bradepande. Dejen kan let fryses så jeg plejer at lave dobbelt portion og så fryse halvdelen ned. 

  • Vandet varmes (f.eks. i mikroovnen) til det er lunkent (fingervarmt) og gæren udrøres i vandet. Salt, mel (gem ½ dl mel) og olie tilsættes og dejen æltes godt igennem.  
  • Dejen justeres nu med mel indtil dejen ikke klæber til hænderne længere. 
  • Stil nu dejen til hævning i en overdækket skål i ca. 60 min.

Tip 1: Man kan bruge forskellige melsorter. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel. Man kan også forsøge sig med grahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter.Tip 2: Man kan tilsætte lidt tørrede krydderier til dejen for at give den lidt mere smag. Jeg plejer at putte 1 spsk. tørret oregano i dejen. 

Forberedelsestid: 
0:10
Total tid: 
1:00
Pris pr. portion: 
0,00 kr.
Portioner: 
1

Ingredienser

1,5
tbsp.
500
g
3,25
dl
0,75
tsk.

Kommentarer

Trine Nyholm-Pedersens billede

Er rigtig god med 1/5 fuldkornshvedemel :D

Kirsten Clemmensens billede

hvor længe skal pizzaen bages

Randi Jensens billede

Hej hvad gør du med den dej du fryser ned.. ruller den ud først?
Bager den ?
Mvh Randi

Bernd Meissners billede

Altid dejligt med hjemmelavet pizza. Når man oven i købet laver sin dej selv, kan jeg anbefale at gøre den mere kollesterol venlig ved at udskifte 100 gr. hvedemel med 100 gr. finvalsede havregryn. Det giver en super smag.

Skriv en kommentar eller spørgsmål til opskriften