Opret opskrift
 
Online brugere
149

Pizzadej

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Hovedret, Bagværk, Buffet / Reception | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 36.570

Dette er min grundopskrift på pizzadej - der er til 1 bradepande. Dejen kan let fryses så jeg plejer at lave dobbelt portion og så fryse halvdelen ned. 

  • Vandet varmes (f.eks. i mikroovnen) til det er lunkent (fingervarmt) og gæren udrøres i vandet. Salt, mel (gem ½ dl mel) og olie tilsættes og dejen æltes godt igennem. 
     
  • Dejen justeres nu med mel indtil dejen ikke klæber til hænderne længere.
     
  • Stil nu dejen til hævning i en overdækket skål i ca. 60 min.


Tip 1: Man kan bruge forskellige melsorter. For en grov pizzadej bruges 1 del fuldkornshvedemel og 4 dele hvedemel. Man kan også forsøge sig med grahamsmel, speltmel og/eller andre melsorter.

Tip 2: Man kan tilsætte lidt tørrede krydderier til dejen for at give den lidt mere smag. Jeg plejer at putte 1 spsk. tørret oregano i dejen. 

 
Vin som anbefales til retten: Frankrig

Fransk vin er generelt madvin. Men netop til denne ret passer fransk vin ekstra godt.

Køb vin fra Frankrig her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Kommentarer til opskriften
  • 20-10-2010 10:27

     

    af Trine Nyholm-Pedersen

    Er rigtig god med 1/5 fuldkornshvedemel :D

  • 19-02-2012 10:37

     

    af Kirsten Clemmensen

    hvor længe skal pizzaen bages

  • 25-06-2012 13:18

     

    af Randi Jensen

    Hej hvad gør du med den dej du fryser ned.. ruller den ud først?
    Bager den ?
    Mvh Randi

  • 28-09-2012 17:24

     

    af Bernd Meissner

    Altid dejligt med hjemmelavet pizza. Når man oven i købet laver sin dej selv, kan jeg anbefale at gøre den mere kollesterol venlig ved at udskifte 100 gr. hvedemel med 100 gr. finvalsede havregryn. Det giver en super smag.

Ingredienser
Portioner:
  25 g Bagegær
  3,25 dl Vand
  0,75 tsk. Salt, groft
  1,5 spsk. Olivenolie
  500 g Hvedemel
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad