Opret opskrift
 
Online brugere
139

Rabarbergrød

Print opskrift
 
Forfatter: | Type: Dessert | Sværhedsgrad: Let at lave | Visninger: 10.453

Rabarbergrød er en rigtig dejlig sommer opskrift. Frugt eller bær-grød med iskoldt mælk… så er jeg tilbage i barndommens gade.  

Skyl rabarberstilkene for jord. Lad foden sidde på, den giver den bedste smag.

Skær stilkene i 2-3 cm.

Kog rabarber, vand og sukker sammen i ca. 10 minutter til rabarberne trevler.

(Jeg kom også en halv dl finthakket basilikumblade i. Sødt og syrligt går rigtig godt sammen med basilikumblade)

Smag på grøden og tilsæt evt. mere sukker.

Rør majsstivelsen op med en anelse vand og tilsæt grøden.

Kog grøden op og fjern den derefter fra kogepladen.

Sæt grøden i køleskabet og server den iskold.

Serveringsforslag:

  • Server m. fløde eller mælk
  • Cremefraiche
  • Lav evt. en rabarberkage m. makroner og flødeskum

Tips:

  • Nogen vælger at bruge nonoxal i grøden på grund af oxalsyren, men det er slet ikke nødvendigt, når grøden bliver spist sammen med mælkeprodukter… de neutraliserer syren. Desuden er det begrænset, hvor mange rabarber man spiser.   
  • Kan man ikke lide den trevlede konsistens, kan man si grøden, før majsstivelsen bliver tilsat.
  • Botanisk set er rabarber en grøntsag. (Diskussionsemne)
 
Vin som anbefales til retten: Ripasso

Ripasso er som skabt til And og den klassiske juleaftensmenuen. Dejlig kraftig vin, som er lettere at drikke end en Amarone, men som samtidigt har nok syre til at skære igennem "den fede and"

Køb ripasso vin her

 
 
Skriv et spørgsmål eller en kommentar til opskriften



Modtag e-mail, når der kommenteres på denne opskrift


Ingredienser
Portioner:
  1,5 dl Sukker (melis)
  500 g Rabarber
  2 dl Vand
  2 spsk. Majsstivelse , fx Maizena
Forberedelsestid:

Tilberedningstid i alt:

Giv opskriften kokkehuer
 
 
 
© 2009-2014 Vild Med Mad ApS - Alle rettigheder forbeholdes | Vild Med Mad's brugerbetingelser og persondatapolitik | Information om Vild Med Mad