- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 45 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 2 personer
- Kategori
- Hovedret
Høst - Visninger
- 2858
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- september 4, 2011
- 300 g
- Kartofler
- 1 1/2 dl
- Fløde 18 %
- 3 cl
- Grønne ærter - friske eller dybfrost
- 1 tsk.
- Rodfrugtsalt
- 4 stk
- Gulerod/gulerødder
- 4 tbsp.
- solsikkekerner
- 1 tsk.
- Koriander, stødt
- 1 tsk.
- Spidskommen, stødt
- 1 stk
- Hakket bl. okse/svinekød
Grønsager… efter min mening, skal være knasende, sprøde og lækre. Giv gulerødderne 15 minutter længere, hvis de ønskes helt møre.
Rør først din favorit frikadellefars… eller brug min: https://www.vildmedmad.dk/frikadeller-3624/
Tilsæt spidskommen, koriander og solsikkekerner… og sæt på køl.
Rengør gulerødderne og snit dem i lange skrå tynde skiver.
Hæld dem i et ildfast fad sammen med rodfrugtsalt og madlavningsfløde.
Sættes i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.
Steg sol-dellerne i margarine, til de er gennemstegte.
Brug samme pande til de kogte kartofler… som er skåret i halve. Steges til de har en let knasende overflade.
Giv ærterne et opkog… og hæld dem i panden til kartoflerne. De skal kun have et par minutter, hvor de vendes jævnligt.
Brug de resterende sol-deller til madpakken eller frys dem ned.
De smager SÅ godt de