Stegt flæsk i ovn m/ persillesovs

Forfatter: 
Type: 
Sværhedsgrad: 
Visninger: 
3861
Din mening: 

En klassiker jeg aldrig bliver træt af, og som kun bliver bedre af at bruge økologisk kød, det smager bare af mere.
Stegt flæsk i ovn: Bank flæskeskiver lidt flade, og læg i en bradepande med bagepapir og drys med salt og peber. Sæt i en forvarmet ovn, midterste rille ved 225 grader. Hæld fedtet fra et par gange under vejs, og vend flæsket samtidig. Steg det sprødt i ovnen i ca. 30 minutter, og gem lidt af fedtet fra det færdigstegte flæsk til persillesovsen. Lad det stegte flæsk dryppe af på køkkenpapir til servering, og drys over med lidt havsalt.
Persillesovs: Skyl krus-persille grundigt, og hak det fint. Smelt smør i en gryde, og tilsæt melet under piskning. Tilsæt opbagningen lidt mælk, og vandet fra de kogte kartofler og lad det koge ind, under jævnlig piskning i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Det giver lidt ekstra smag, at tilsætte en lille smule af stegefedtet fra flæsket. Tag gryden af kogepladen, og vend hakket persille i sovsen, og lad den stå under låg indtil servering. 
Server det stegte flæsk med kartofler og persillesovsen. Mums...:-)

Forberedelsestid: 
0:30
Total tid: 
0:30
Pris pr. portion: 
0,00 kr.
Portioner: 
4

Ingredienser

Kommentarer

Preben Kjelgaards billede

Jeg har i mere end 30 år ikke haft problemer med at genopvarme persillesovs, men jeg sørger altid for at sovsen kommer i kog når jeg laver den og også når jeg genopvarmer den.

Ulla Nybys billede

Kommentar til Stegt flæsk m.Persillesovs, sovsen bringes i kog tilsæt persille( sørg for at det er skyllet godt) gi' et hurtigt opkog, herefter kan sovsen godt opvarmes både i Microovn og i en gryde, det har jeg gjort i over 50 år uden problemer. Når man f. eks. laver stegte hjerter eller kylling m. persille i, så kan det da også varmes op igen.
Mvh. Ulla Nyby

Lykkes billede

Hejsa!

Tak for kommentaren :-)

Venlig hilsen Lykke

Povl Aksel Bang-Møllers billede

Til mange opskrifter foreslås "forvarmet ovn", således også denne.
Hvorfor udnyttes energien ikke helt, ved at starte ovnen samtidig med at retten sættes ind ?
m.v.h.

Lykkes billede

Hej Povl!

Tak for din kommentar. Det står en frit for at vælge at stille retten i en kold ovn, det er klart. Vil dog sige når det drejer sig om kager og brød vil jeg nok ikke anbefale det, hvis man vil opnå optimal hævning.

Venlig hilsen Lykke

Martin M.s billede

Der er ingen risiko ved at spise genopvarmet spinat eller persille, hvis grøntsagerne inden kogning, bagning eller stegning er blevet vasket grundigt af, og madresterne efter middagen er blevet korrekt nedkølet.

Det velkendte husråd om, at man ikke bør opvarme afkølet eller frossen spinat eller persille og andre grøntsager med mange blade, skyldes, at der på de bladrige planter lettere kan sidde rester af jord, som bakterier gemmer sig i. Disse jordbakterier kan omdanne kvælstofforbindelsen nitrat til nitrit, hvis madresterne afkøles for langsomt eller opbevares for varmt.
Nitrit risikerer i store mængder at fremkalde indre kvælning hos mennesker, hvor børn under et år er særligt udsatte. Nitritten binder sig til kroppens røde blodlegemer og forhindrer dem i at bære ilt rundt i systemet.
Når først nitraten er blevet til den farlige nitrit, nedbrydes den ikke ved opvarmning, og det er derfor, det er vigtigt at komme af med jordbakterierne, allerede når retten tilberedes første gang. Så er der intet problem i at spise genopvarmet mad med spinat.

Lykkes billede

Hej Martin!

Mange tak for din kommentar :-)

Venlig hilsen

Lykke

Anna Lises billede

Det er let at stege flæsk. når man kan gøre det i ovnen, og så smager det bare dejligt
Hilsen Anna Lise

Lykkes billede

Hej Anna Lise.
Tak for det, ja det er nemlig dejlig nemt og smager skønt :-)
Ha' en god dag.

Vh Lykke

Bjarne Hanssens billede

Lægger man flæsket på risten med en bradepande under og vender flæsket flere gange undervejs, så får man hurtigt nogle sprøde stykker flæsk, men ellers var det en god opskrift og tak for det

Lykkes billede

Hej Bjarne

Tak for det gode tip, en god ide at bruge en rist til stegningen :-)

Er glad for at du var tilfreds med opskriften.

Venlig hilsen Lykke

Gerdings billede

Jeg har også altid fået at vide at man ikke må få sovsen op at koge efter persille er puttet i. Dette er en skrøne i Danmark men ikke i udlandet. Nitrit(jordbakterie) som bliver frigivet når persille rammer kogepunktet er i så extremt lavt i Danmark jord og derfor aldrig vil kunne skade os. Dog, skal man være varsom med spædbørn da de er skrøblig for dette stof.

I DK, ingen bekymring.

Egen erfaring og adskillige familier bakker op om dette. Plus danske forskere.

Pias billede

Ahh... den tror jeg så ikke lige helt på, jeg tror såmen ikke jord er mindre udbredt i Danmark end udlandet.... men har du et link til de forskere, du skriver om, er jeg da villig til hurtigt at ændre opfattelse.
- Pia

Gerdings billede

Til Pia:

Jeg beklager meget for et forkert ordvalg og dog. Jeg fik skrevet forsker i min hurtige kommentar. Det er levnedsmiddelstyrelsen som har undersøgt det og sendt budkabet videre. Lige deres undersøgelse kan man ikke finde.

http://www.foodoflife.dk/Leksikon/opslag/persille_regler.aspx

http://www.dr.dk/sundhed/dinsundhed/Myter_om_kost_og_motion/2009/0205114...

http://illvid.dk/spoerg-os/maa-mad-med-spinat-ikke-opvarmes-flere-gange

Der kan du kort læse om hvad jeg fortalte. Mente heller ikke at jord er direkte mindre udbredt i danmark. Den dansker jord indeholder ikke nogen store koncentration ad nitrat som udvikles til nitrit.

Det er ikke de store undersøgelser, men det burde være nok for dig :)

Nikolajs billede

Hejsa. Det er altså til dels en skrøne man ikke må genopvarme sovsen. Hvis persillen IKKE var ordentlig ren første gang må man ikke genopvarme pga de bakteriere der er i. De bakterier har dog ingen mulighed for overhovedet at være der hvis man vasker sit grønt ordentligt.

Lykkes billede

Hej og tak for kommentarerne.

Efter diverse kommentarer fra venlige personer, må man nok udlede at det må være op til hver enkelt om hvorvidt man vil tage chancen, og om man selv synes ens persille er blevet skyllet så grundigt fri for jord, at der ikke sker noget ved at genopvarme sovsen.

Jeg vælger så selv den helt sikre metode, nemlig at nyde min persillesovs på samme dag den er tilberedt, ser det ikke som et problem da der som regel ikke er mere sovs tilbage alligevel...;-)

Vh Lykke

Niels_3s billede

Hejsa,
Helt sikkert en dejlig ret:-)
Lige et kort råd vedr. Flæsket:

Jeg er begyndt at anvende de såkaldte flæskeholdere, når jeg laver retten. Så løber alt fedet fra kødet af sig selv, og man skal ikke stå og vende det, samt hælde fedtet fra under tilberedningen. Dvs, man får et sundere tilberedt resultat tilmed..........og meget sprødt og ensartet stegt
Jeg købte dem på nettet hos www.funktiondesign.dk

God appetit

Mvh
Niels

Lykkes billede

Hej Niels!

Tak for det, lyder som en god idé :-)
Ha' en god dag.

Vh Lykke

Else Petersen_2s billede

Jeg har også altid genopvarmet persillesovs uden problemer.
Men det er jo også plukket i min egen have.
Tror man skal være forsigtig med noget som er importeret.
Jeg gør det når jeg skyller persillen så putter jeg en skvis salt i vandet.. det er jo lidt bakteriedræende..

Lykkes billede

Hejsa

Jeg får en del meget mystiske (spam agtige) mails på denne her opskrift, kan I gøre noget ved problemet, eller kan jeg selv gøre noget?

Vh Lykke

Lars Bisgaard_2s billede

Hej Lykke
Ja, det er spam. Vi har svært ved at gøre noget ved det, men prøver. Vi tror at de forskellige mails "skabes" maskinelt. Beklager den ulejlighed de skaber. Vi sletter kommentarerne i takt med vi ser dem.
Mvh
Lars
Vild Med Mad

Anni Jensen_12s billede

Lige for at rette jer lidt. Stegt flæsk, skal ikke være af stribet flæsk, det skal være af røget spæk, sådan er jeg vokset op med det, og sådan blev det lavet i alle hjem tilbage helt fra 50'erne, så den opskrift er ikke det vi kalder "Stegt flæsk med persillesovs"

Skriv en kommentar eller spørgsmål til opskriften