- Forberedelsestid
- 30 minutter
- Tilberedningstid
- 30 minutter
- Sværhedsgrad
- Let
- Serveringer
- 4 personer
- Kategori
- Hovedret
- Visninger
- 29467
- Pris pr. Portion
- 0.00 kr.
- Skrevet af
- Udgivet den
- maj 12, 2011
- 1 tsk.
- Citronsaft
- 3 dl
- Kartoffelvand
- 3 tbsp.
- Hvedemel
- 2 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Salt, groft
- 20 g
- Smør, saltet
- 1 bdt.
- Persille, frisk
- 2 dl
- letmælk
- 3 knsp.
- Peber, friskkværnet
- 1 tsk.
- Havsalt
- 1 kg
- Kartofler
- 12 skive(r)
- Stribet flæsk, økologisk
En klassiker jeg aldrig bliver træt af, og som kun bliver bedre af at bruge økologisk kød, det smager bare af mere.
Stegt flæsk i ovn: Bank flæskeskiver lidt flade, og læg i en bradepande med bagepapir og drys med salt og peber. Sæt i en forvarmet ovn, midterste rille ved 225 grader. Hæld fedtet fra et par gange under vejs, og vend flæsket samtidig. Steg det sprødt i ovnen i ca. 30 minutter, og gem lidt af fedtet fra det færdigstegte flæsk til persillesovsen. Lad det stegte flæsk dryppe af på køkkenpapir til servering, og drys over med lidt havsalt.
Persillesovs: Skyl krus-persille grundigt, og hak det fint. Smelt smør i en gryde, og tilsæt melet under piskning. Tilsæt opbagningen lidt mælk, og vandet fra de kogte kartofler og lad det koge ind, under jævnlig piskning i ca. 10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Det giver lidt ekstra smag, at tilsætte en lille smule af stegefedtet fra flæsket. Tag gryden af kogepladen, og vend hakket persille i sovsen, og lad den stå under låg indtil servering.
Server det stegte flæsk med kartofler og persillesovsen. Mums…:-)
Jeg har i mere end 30 år ikke
Kommentar til Stegt flæsk m
Hejsa!
Til mange opskrifter foreslås
Hej Povl!
Der er ingen risiko ved at
Hej Martin!
Det er let at stege flæsk.
Hej Anna Lise.
Lægger man flæsket på risten
Hej Bjarne
Jeg har også altid fået at
Ahh… den tror jeg så ikke
Til Pia:
Hejsa. Det er altså til dels
Hej og tak for kommentarerne.
Hejsa,
Hej Niels!
Jeg har også altid
Hejsa
Hej Lykke
Lige for at rette jer lidt.